top of page

Butlletí BCHR Setembre 2019

Ja disponible!

LA XARXA BCHR
Dec 16, 2020, 5:00 PM GMT+1
Virtual Annual Meeting

La Xarxa BCHR reuneix a investigadors, professionals i representants d'ONG de diversos camps amb l'objectiu d'investigar i analitzar el paper de les empreses en situacions de conflicte, així com les violacions dels drets humans i dels drets dels pobles i altres impactes socials i ambientals que aquesta participació pugui tenir. També s'analitzarà el potencial paper de les empreses en relació amb la construcció de la pau.

 

Secretaria de la Xarxa: INSTITUT CATALÀ INTERNACIONAL PER LA PAU (ICIP)

Image 2018-11-29 at 16.05.03 (2).jpeg

Ginebra, Reunió Anual de la Xarxa BCHR 2018

Objetiu de la Xarxa BCHR

 

La Xarxa BCHR reflexionarà sobre les causes, les dinàmiques i les conseqüències de la participació empresarial en el conflicte i la repressió sistemàtica. S'analitzarà les respostes existents o potencials a aquesta participació a la llum de les responsabilitats dels actors rellevants, així com els esforços en curs en els plànols internacional, regional i nacional per desenvolupar les normes i les respostes apropiades.

ANTECEDENTS

La Xarxa BCHR es va crear en la reunió fundacional celebrada el 19 de novembre de 2015 a Ginebra. La iniciativa de crear una xarxa d'aquestes característiques va sorgir la tardor del 2011 en la "Primera conferència internacional sobre empreses i conflictes armats" organitzada per l'ICIP a Barcelona.

 

Aquesta conferència, juntament amb les celebrades el 2013 (Barcelona) i el 2014 (Londres), van servir com a conferències preparatòries per tal de debatre sobre el focus i les activitats de la futura xarxa. Més de 100 representants d'universitats, ONGs i centres de recerca destacats en l'àmbit dels conflictes armats i la promoció de la pau han participat en la definició de la Xarxa i de les seves activitats.

 

Des de la seva fundació el 2015, la xarxa BCHR es reuneix anualment en Ginebra, un dia després de la conclusió del Fòrum de Nacions Unides sobre Empreses i Drets Humans.

Subscriure al nostre butlletí mensual

© ICIP 2018  Accionat per Business and Human Rights (BHR)

bottom of page